WeConnect Waalre
3 maart 2023

WeConnect Waalre hoofdsponsor Waalre100

– – Persbericht – –

WeConnect Waalre verbindt zich exclusief tot hoofdsponsor van de stichting Waalre100. Dat betekent dat de inwoners van Waalre een aantal grote festiviteiten vanuit de stichting Waalre100 mogen verwachten; een wens die bij veel inwoners leefde. Op donderdag 2 maart ondertekenden beide partijen de overeenkomst in het bijzijn van een tevreden burgemeester Oosterveer.

De verbindende factor in Waalre
WeConnect Waalre beheert het open en onafhankelijke glasvezelnetwerk in Waalre. De organisatie stelt het netwerk daarmee beschikbaar voor alle providers van diensten, zoals supersnel internet, televisie en telefonie. Op deze manier hebben inwoners en bedrijven de keuzevrijheid om de provider te kiezen die het beste bij ze past. WeConnect is volledig onafhankelijk en is er voor alle inwoners van Waalre. Directeur Marcel Menting licht toe: “WeConnect wil de verbindende factor voor heel Waalre zijn. Daarom dragen we als hoofdsponsor van Waalre100 graag bij aan het mede mogelijk maken van de activiteiten en evenementen in dit bijzondere jubileumjaar. Een mooie mijlpaal waar we met plezier onderdeel van uitmaken.”

Een heel jaar lang festiviteiten
De stichting Waalre100 gaat met de bijdrage van de hoofdsponsor een jaar lang festiviteiten organiseren, met een drietal hoogtepunten. Dit zijn het jubileumweekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli op het Boerenbond-terrein, een historisch 112-event op 17 september en nog een jubileumweekend (verspreid door de gemeente) op 23 en 24 september. Voorzitter Waalre100, Rob Singels: “Wij zijn enorm vereerd met de komst van WeConnect Waalre als hoofdsponsor. Het budget vanuit de gemeente is enigszins beperkt vanwege de huidige economische omstandigheden en de wens voor een groots feestjaar vanuit de inwoners is groot. Door deze hoofdsponsorovereenkomst kunnen wij alle inwoners van Waalre een gedenkwaardig eeuwfeest schenken. Dat is fantastisch.”

Ook burgemeester Oosterveer spreekt met lof over WeConnect Waalre: “Deze organisatie heeft niet alleen met hun lokale glasvezelnetwerk iets geweldigs neergezet; het aangaan van het hoofdsponsorschap van Waalre100, zodat hun inkomsten terugvloeien naar de Waalrese gemeenschap, is een grandioos gebaar.”

WeConnect Waalre
WeConnect Waalre bestaat inmiddels al bijna 40 jaar (voorheen KT Waalre). Ondanks dat is WeConnect Waalre voor veel inwoners nog onbekend. Menting: “Vrijwel iedereen in Waalre maakt gebruik van ons coax- en glasvezelnetwerk en heeft daarom met ons te maken. Via het sponsorschap met Waalre100 willen wij meer bekendheid vergaren onder de inwoners.”  Zo is er een gecombineerd logo ontwikkeld van WeConnect Waalre en Waalre100 en komen er tal van uitingen via promotiemateriaal voor alle evenementen in de gemeente. Ook zal WeConnect Waalre bij diverse festiviteiten aanwezig zijn.

Sluit jij ook aan?
Naast de feestelijkheden die de stichting Waalre100 organiseert, zijn ook veel andere verenigingen en stichtingen in de weer om activiteiten te ontplooien voor het jubileumjaar. Op de website waalre100.com vind je een actueel overzicht van alle aangemelde evenementen en alles waar de stichting Waalre100 in het kader van het jubileumjaar mee bezig is. Wil jij ook een activiteit organiseren of aanhaken als vrijwilliger? Of organiseer jij al een activiteit en wil je deze aankleden met Waalre100-materiaal? Neem dan contact op met de projectleider van Waalre100, Nikki Barten via nbarten@waalre.nl of kijk op www.waalre100.com

Terug naar overzicht