WeConnect Waalre
1 april 2020

Onlangs werd een nieuw hoofdverdeelstation (PoP) geplaatst

Woensdag 25 maart jl. werd de nieuwe PoP geplaatst in het plantsoen aan de Burgemeester Mollaan. Op de foto’s is te zien dat deze wijkcentrale kant en klaar door een kraan is neergezet op de groenstrook tussen het laatste appartementengebouw van ’t Laar en aanliggende huizen. Van hieruit gaan de glasvezelkabels de woonwijken in.

Het hoofdverdeelstation, in vakjargon PoP-station (Point of Presence) genoemd, is te vergelijken met een elektriciteitshuisje. Alle glasvezelkabels die bij mensen thuis in de meterkast zijn of worden aangelegd, komen uit in deze PoP, een soort wijkcentrale voor glasvezel. Om diensten over het glasvezelnetwerk te leveren, moeten de providers apparatuur in de PoP plaatsen. Denk hierbij aan routers, server en switches, verdeeldozen als het ware, die een signaal op de glasvezelkabel zetten.

Oorspronkelijk zou hier een officieel moment aan worden gekoppeld door KT Waalre met de wethouder en alle betrokken partners, maar door de coronacrisis is dit afgelast. De aanleg van glasvezel fase 3 is in volle gang. BAM Infra Telecom werkt hier momenteel met 4 ploegen aan het glasvezelnetwerk. En natuurlijk werken ze helemaal volgens de RIVM-richtlijnen. Voor vragen of opmerkingen: fttx-bamson@bam.com of bel (0499) 496716.

Terug naar overzicht