Maak een keuze uit onderstaande vragen in de dropdown. Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Waarom is mijn glasvezelaansluiting bij Ziggo nog niet zichtbaar?

Ziggo ontvangt 1x per week een geüpdatet adressenbestand van ons waar ook de nieuwe glasvezelaansluitingen in opgenomen zijn. Deze lijst wordt vervolgens elke woensdag door Ziggo bijgewerkt. Is jouw glasvezelaansluiting bijvoorbeeld op donderdag gerealiseerd, dan zal deze pas de week erna zichtbaar zijn in de systemen van Ziggo.

Lees meer

Kan ik aangesloten worden als mijn woning is gesplitst?

In dit soort gevallen dienen wij ter plaatse te bekijken wat de situatie is en of de woning technisch aansluitbaar is. In de meeste gevallen zal dit leiden tot een haalbaarheidsonderzoek. Dit onderzoek brengt extra kosten met zich mee aangezien dit buiten het reguliere aansluitingsprotocol valt. Vaak zijn woningen die achteraf gesplitst worden lastig aan […]

Lees meer

Ik zit al op glasvezel bij een provider, kan ik ook diensten afnemen van een tweede provider?

Ja, het is mogelijk om bij verschillende providers diensten over glasvezel af te nemen. Er moet dan wel een extra kabel worden binnengebracht. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Via dit formulier kun je een prijsopgave voor een glasvezelaansluiting aanvragen.

Lees meer

Kan ik naast Ziggo ook diensten van een andere provider over glasvezel afnemen?

Ja dit is mogelijk. Je hebt naast de coax-aansluiting dan ook een glasvezelaansluiting nodig.

Lees meer

Hoe werkt het als ik van Ziggo naar een andere provider wil overstappen?

Als je van Ziggo over wilt stappen naar een andere provider, dan heb je altijd een glasvezelverbinding nodig. Ziggo is namelijk de enige provider die diensten over het coaxnetwerk levert. Wil je glasvezel via Ziggo afnemen, dan moet er eerst een omvormer worden geplaatst. Wil je diensten over glasvezel van een andere provider, neem dan […]

Lees meer

Ik heb Ziggo op coax, wat gebeurt er als ik op glasvezel van Ziggo overstap?

Als je van een coax-aansluiting van Ziggo overstapt naar glasvezel van Ziggo, dan wordt er een omvormer geplaatst die voor de glasvezelverbinding zorgt. Er wordt hiervoor een afspraak gemaakt door onze aannemer. De coax-aansluiting wordt opgeheven.

Lees meer

Hoe gaat een glasvezelaansluiting in zijn werk?

Lees hieronder wat de de stappen zijn bij de aanleg van glasvezel. (aan dit stappenplan kunnen geen rechten worden ontleend en kan per adres verschillend zijn). 1. Schouwen Schouwen is kijken naar de meest geschikte plaats om de glasvezelkabel het huis in te brengen, zodat de aannemer weet waar er geboord moet worden en waar […]

Lees meer

Is een glasvezelaansluiting altijd mogelijk?

Het kan zijn dat bij het schouwen door de aannemer blijkt dat een glasvezelaansluiting niet mogelijk is. De aannemer zal je dan informeren welke mogelijkheden er zijn.

Lees meer

Waar komt de glasvezelaansluiting?

Voorkeur voor de glasvezelaansluiting is de meterkast. Echter hangt de plaats hiervan ook af van de schouw. Ben je huurder, neem dan eerst contact op met de eigenaar van het pand.

Lees meer

Bij wie kan ik een abonnement afsluiten?

Je kunt van alle voordelen van glasvezel gaan genieten als je een contract afsluit bij een serviceprovider die diensten via glasvezel aanbiedt. Het glasvezelnetwerk is een ‘open’ netwerk waarop meerdere aanbieders actief zijn. De serviceprovider van jouw keuze zorgt ervoor dat het glasvezelmodem wordt geactiveerd. Daarna kun je gebruik maken van de diensten via glasvezel. Voor […]

Lees meer

Wat moet ik doen als er schade ontstaat door de aanleg?

Neem indien er schade ontstaat bij de aansluiting van glasvezel contact op met ons kantoor.

Lees meer

Heb ik een stopcontact in de meterkast nodig?

Ja, voor de aansluiting van glasvezel is het van belang om een stopcontact in de buurt van het aansluitpunt te hebben.

Lees meer

Kunnen weersomstandigheden invloed hebben op de werkzaamheden?

Het kan zijn dat door bepaalde weersomstandigheden, bijvoorbeeld extreme regenval, sneeuw of een langdurige periode waarin het vriest, werkzaamheden uit worden gesteld. De aannemer zal je daarvan altijd op de hoogte brengen.

Lees meer

Verandert er iets aan mijn huidige abonnement?

In de meeste gevallen verandert er niks aan je abonnement bij het omzetten naar glasvezel. Voor vragen over je abonnement kun je contact opnemen met jouw provider.

Lees meer

Kunnen er nog extra kosten bijkomen?

Ja, er kunnen extra kosten bijkomen als de aansluiting niet in de meterkast wordt geplaatst. Wij adviseren om van tevoren goed na te denken over waar het aansluitpunt moet komen, er is namelijk altijd een stopcontact nodig.

Lees meer

Heeft de overstap naar glasvezel gevolgen voor mijn e-mailadres?

In de meeste gevallen behoud je gewoon het huidige e-mailadres. Voor vragen kun je contact opnemen met jouw provider.

Lees meer

Kan ik straks mijn oude aansluiting nog blijven gebruiken?

Je oude aansluiting blijft nog actief totdat je bent omgezet naar glasvezel.

Lees meer

Wat moet ik doen als mijn nieuwe glasvezelaansluiting gereed is? (nieuwbouw)

Na het realiseren van de glasvezelaansluiting door de aannemer, hebben wij nog twee weken nodig om onze systemen in orde te maken en alle glasvezelproviders te voorzien van de juiste informatie over jouw aansluiting. Jouw postcode + huisnummer combinatie is namelijk niet eerder zichtbaar bij de glasvezelproviders als ‘leverbaar’. Over twee weken kun je een […]

Lees meer

Hoe moet ik mijn Ziggo-kabelmodem aansluiten op het glasvezelnetwerk? (aanleg voor 2015)

Deze instructies zijn voor het aansluiten van het kabelmodem van Ziggo op het glasvezelnetwerk dat voor 2015 is gerealiseerd. Indien je hulp nodig hebt met het aansluiten, bel dan met WeConnect Waalre op 040 – 2218044 en NIET met Ziggo

Lees meer

Hoe sluit ik mijn kabelmodem van Ziggo op het glasvezelnetwerk aan? (aanleg vanaf 2015)

Deze instructies zijn voor het aansluiten van het kabelmodem van Ziggo op het glasvezelnetwerk dat vanaf 2015 is gerealiseerd. Indien je hulp nodigt hebt met het aansluiten, bel dan met WeConnect Waalre op 040 – 2218044 en NIET met Ziggo.

Lees meer

Waar kan ik een storing melden?

Een storing dien je te melden bij je eigen provider. Een storing naar aanleiding van schade op eigen terrein (in huis of tuin) op ons netwerk kun je melden via info@weconnectwaalre.nl

Lees meer

Mag ik de glasvezelaansluiting tijdelijk van de muur halen?

Vraag dit eerst bij ons na en haal nooit zomaar de glasvezelaansluiting van de muur. Eventueel ontstane schade is namelijk voor eigen rekening.

Lees meer

Wordt glasvezel ook in het buitengebied aangelegd?

Vraag naar de mogelijkheden via aanvragen@weconnectwaalre.nl

Lees meer

Hoe werkt de aanleg en/of verplaatsing van een aansluiting?

De aanleg of verplaatsing van een aansluiting kun je aanvragen via de formulieren op de pagina’s ‘jouw aansluiting’. Klik hier voor particulier, klik hier voor zakelijk.

Lees meer

Wat gebeurt er met de apparatuur van een glasvezelaansluiting bij een opzegging?

Neem hiervoor contact met ons op, dit is namelijk per provider verschillend.

Lees meer

Moet ik een verhuizing aan WeConnect Waalre doorgeven?

Neem voor het doorgeven van een verhuizing contact op met je provider. Neem voor vragen over de geplaatste apparatuur contact met ons op, dit is namelijk per provider verschillend.

Lees meer

Waar kan ik mijn abonnement opzeggen?

Neem hiervoor contact op met je provider.

Lees meer

Kan de glasvezelaansluiting ook op een andere plek dan de meterkast worden voltooid?

Ja, dit is mogelijk en dit kun je afstemmen met de aannemer die de aansluiting regelt.

Lees meer

Kunnen er extra kosten komen bij de aanleg van mijn glasvezelaansluiting?

Bij geen standaard glasvezelaansluiting dien je een aanvraag te doen voor een offerte. De formulieren kun je vinden op de pagina ‘jouw aansluiting’.

Lees meer

Is mijn woning aansluitbaar op glasvezel?

Vul hiervoor de postcodecheck in op de pagina jouw aansluiting particulier. Je krijgt vervolgens meteen te zien of er een glasvezelaansluiting mogelijk is.

Lees meer

Kan ik overstappen naar een andere glasvezelprovider?

Ja, een overstap kun je zelf regelen bij je huidige en nieuwe provider.

Lees meer

Mijn woning heeft nog geen glasvezelaansluiting, hoe kan ik een aansluiting aanvragen?

Controleer eerst via de postcodecheck op de homepage of op de pagina ‘jouw aansluiting particulier’ of er een glasvezelaansluiting mogelijk is op jouw adres. Indien er een aansluiting mogelijk is, kun je contact opnemen via aanvragen@weconnectwaalre.nl of een offerte aanvragen.

Lees meer

Kan Ziggo de diensten ook over glasvezel leveren?

Ziggo is, en blijft, een leverancier van coaxdiensten die in Waalre ook via glasvezel tot jouw woning geleverd kunnen worden. In de woning wordt door middel van een omvormer het signaal van optisch naar elektrisch gezet. Gefaseerd worden alle bewoners met diensten van Ziggo over coax (en een glasvezelaansluiting in huis) door ons benaderd om […]

Lees meer

Kan ik een verplaatsing van mijn huidige aansluitpunt aanvragen?

Ja, dit is mogelijk. Als je het aansluitpunt wilt verplaatsen, kun je via dit formulier een prijsopgave opvragen.

Lees meer

Hoe kan ik een aanvraag doen voor mijn nieuwbouwwoning?

Stuur hiervoor een e-mail naar aanvragen@weconnectwaalre.nl of vraag meteen een offerte aan.

Lees meer

Is de binnenbekabeling ook onderdeel van de aansluiting?

Nee, de aansluiting loopt tot het aansluitpunt. De eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de binnenbekabeling. Neem voor informatie contact op met je provider.

Lees meer

Wat zijn de aansluitmogelijkheden voor mijn woning?

Controleer eerst via de postcodecheck welke aansluitmogelijkheden er op jouw adres mogelijk zijn. Indien er een aansluiting mogelijk is, kun je contact opnemen via aanvragen@weconnectwaalre.nl

Lees meer

Hoe vraag ik een na-aansluiting aan?

Stuur hiervoor een e-mail naar aanvragen@weconnectwaalre.nl of vraag meteen een offerte aan.

Lees meer

Ik ben een nieuwe inwoner van Waalre, hoe kan mijn woning aangesloten worden op het netwerk?

Controleer eerst via de postcodecheck op de pagina jouw aansluiting particulier welke aansluitmogelijkheden er op jouw adres mogelijk zijn. Indien er een aansluiting mogelijk is, kun je contact opnemen via aanvragen@weconnectwaalre.nl of meteen een offerte aanvragen.

Lees meer

Wat is de status van mijn huidige aansluiting?

Bekijk de status op jouw adres via de postcodecheck op de homepage of op de pagina’s ‘jouw aansluiting’.

Lees meer

Verandert mijn abonnement als ik van coax naar glasvezel overstap?

Nee, het abonnement blijft hetzelfde tenzij je zelf een wijziging doorvoert bij je provider.

Lees meer

Welke diensten kan ik bij mijn provider afnemen?

Neem contact op met je provider voor de mogelijkheden.

Lees meer

Uit welke providers kan ik kiezen?

Bekijk op de pagina jouw aansluiting particulier uit welke providers je kan kiezen voor jouw woning, en op de pagina jouw aansluiting zakelijk welke providers voor bedrijven mogelijk zijn.

Lees meer

Gaat 5G het vaste glasvezelnetwerk vervangen?

Binnenkort is het zover en kunnen we eindelijk gebruik maken van 5G, de snellere opvolger van ons huidige 4G netwerk. Maar wat betekent dat nou precies? Gaat 5G het vaste netwerk vervangen? Moeten we dan wel overstappen op een glasvezelnetwerk? En hoe zit het met de snelheid en de capaciteit van zo’n netwerk? Relevante vragen waar we graag een antwoord op geven.

Lees meer

Is WeConnect Waalre een commercieel bedrijf?

Nee, we zijn volledig non-profit en alles komt ten goede aan Waalre. Dat betekent dat alle inkomsten direct terugstromen in de verbetering van ons netwerk en de creatie van nieuwe waardevolle initiatieven

Lees meer

Zijn er andere providers die voor mij het glasvezelnetwerk kunnen aanleggen?

Nee, die zijn er niet. Alle providers maken gebruik van het glasvezelnetwerk van WeConnect Waalre. Het is voor hen bedrijfseconomisch niet interessant om een eigen netwerk aan te leggen.  

Lees meer

Welke andere aanbieders zijn er voor aanleg van glasvezelnetwerk in het buitengebied?

Er zijn geen andere aanbieders in het buitengebied van Waalre. WeConnect Waalre is de enige aanbieder en heeft als doelstelling om alle percelen aan te sluiten op glasvezel. Uiteraard alleen als dit bedrijfseconomisch haalbaar is.

Lees meer

Stopt WeConnect Waalre met coax op korte termijn?

Nee, WeConnect Waalre stopt niet op korte termijn met coax en niemand wordt gedwongen om glasvezel af te nemen. Je kan gewoon gebruik blijven maken van het coax-netwerk. WeConnect Waalre blijft verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het coax-netwerk, alleen worden er geen nieuwe investeringen meer gedaan. Het is op lange termijn onbetaalbaar om 2 […]

Lees meer

Wat kan ik zelf doen bij een storing van mijn tv of internet?

Controleer of er storingen zijn of neem contact op met je provider waar je diensten afneemt.  

Lees meer

Zijn er momenteel werkzaamheden of wijkstoringen?

Zie hiervoor de pagina storingen.    

Lees meer