WeConnect Waalre
6 juli 2022

Leefsamen Waalre groot succes, eerste deelnemers aangesloten

Nadat de pilot van Leefsamen vorig jaar een groot succes was, konden 65-plussers uit Waalre zich afgelopen tijd aanmelden om de alarmdienst voor een periode van 6 maanden gratis uit te proberen. Deze actie is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Waalre, Akkedeer (uitvoeringsorganisatie van Leefsamen), de veiligheidsregio, de provincie Noord-Brabant, regiogemeenten, woningcorporaties en WeConnect Waalre.

Langer thuis wonen met Leefsamen
In Waalre wonen steeds meer mensen langer thuis. Dit is vaak ook de wens van ouderen en hun naasten, maar langer thuis wonen brengt ook uitdagingen met zich mee. En dan is betere veiligheid en extra ondersteuning door naasten zeer gewenst. Daarvoor biedt Leefsamen een oplossing. Op een slimme manier worden zorg en veiligheid voor de thuiswonende oudere gekoppeld. Slimme techniek, gecombineerd met een sociaal hulpverleningsnetwerk, zorgt voor snellere en meer adequate hulp bij noodsituaties.

Slimme sensoren
Leefsamen plaatst op afspraak slimme sensoren in de woning en de alarmeringen van de sensoren worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de bewoner. Zelfgekozen naasten (buren, familie, bekenden) ontvangen een alarmsignaal als dat nodig is. Denk hierbij aan brand, paniek, inbraak, dwaal- en/of een valalarm. Ook is er een mobiele app om meldingen te ontvangen. Bijvoorbeeld als er een deur of raam opengaat op een ongebruikelijk tijdstip. Op die manier kunnen naasten op afstand een oogje in het zeil houden zonder dat privacy of zelfstandigheid te verliezen.

Om mee te kunnen doen met Leefsamen is er alleen een internetverbinding nodig. Het netwerk van WeConnect Waalre biedt een stabiele verbinding voor de slimme sensoren van de alarmdienst.

Extra bijdrage WeConnect Waalre
Tot 15 juni 2022 konden inwoners uit Waalre zich gratis aanmelden met een maximum aantal van 42 thuiswonende huishoudens. Vanwege het – wederom grote – succes van deze actie is er besloten om iedereen aan te sluiten die zich voor 15 juni heeft aangemeld. WeConnect Waalre biedt hiervoor een extra bijdrage aan.

Op de foto deelnemers van Leefsamen met wethouder Liesbeth Sjouw, directeur WeConnect Waalre Jos van Best en de brandweer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht