WeConnect Waalre
10 maart 2021

KT Waalre wordt WeConnect Waalre

KT Waalre krijgt een nieuwe naam: WeConnect Waalre. Deze naam is gekozen na het uitzetten van een prijsvraag binnen het dorp. Deze werd gestart omdat de oude naam ‘KT (Kabeltelevisie) Waalre’ niet meer aansloot bij de huidige activiteiten. Met de totstandkoming van de nieuwe naam middels een prijsvraag, wil KT Waalre benadrukken dat het van en voor de inwoners van Waalre is.

KT Waalre (kabeltelevisie Waalre) is een unieke onderneming in Nederland. Zij is een van de weinige open en onafhankelijke netwerkbeheerders in het land. Een bijzonder fenomeen, aangezien de meeste telecomnetwerken gesloten zijn en worden geëxploiteerd door grotere organisaties. KT Waalre wil dit voordeel benutten en zich volledig inzetten voor alle inwoners van Waalre. Hiervoor biedt zij een hoogwaardig onafhankelijk glasvezelnetwerk dat geschikt is voor nieuwe innovatieve diensten. Zo biedt KT Waalre inmiddels bijna alle Nederlandse providers op één netwerk aan. En zijn alle toekomstige aanbieders welkom.

Zonder KT Waalre geen glasvezel
KT Waalre bestaat sinds 1985 en is een begrip in Waalre. Iedereen heeft met deze netwerkbeheerder te maken. Zonder KT Waalre zou er immers geen glasvezelnetwerk in Waalre liggen. De organisatie is in het verleden opgericht om de inwoners van Waalre kabeltelevisie aan te kunnen bieden. Door de jaren heen is KT Waalre zelfstandig gebleven. Inmiddels is kabeltelevisie ingehaald door de tijd en biedt KT Waalre een heel ander en eigentijds dienstenpakket. Buiten de verandering in aanbod heeft KT Waalre de afgelopen drie jaar een interne omslag gemaakt; de organisatie is afgeslankt, er is een nieuwe directie aangesteld en de organisatie heeft een nieuwe koers ingezet. Voor KT Waalre is het tijd om deze koers naar buiten te communiceren en de daadwerkelijke verbinding te leggen met de inwoners van Waalre.

Van en voor de gemeenschap van Waalre
In samenwerking met branding agency DeltaZuid uit Waalre is een veranderingstraject ingezet. Eerst is er gekeken naar de toekomstbehoeften van de bewoners en naar het ‘organisatie DNA’ van KT Waalre. Op basis hiervan is een advies uitgebracht om de naam te veranderen. Om de bewoners te betrekken is hiervoor een prijsvraag uitgezet in het dorp. Daaruit is een nieuwe naam gekozen: WeConnect Waalre. Jos van Best (directeur KT Waalre): ‘Het was belangrijk dat KT Waalre weer voelt alsof het niet alleen voor, maar ook van de gemeenschap is. Een organisatie waarop je trots kunt zijn.’

“WeConnect Waalre moet weer voelen
alsof het van de gemeenschap is, iets waar de Waalrenaar trots op is.”

Jos van Best (directeur KT Waalre)

 

Winnares
De winnares van de prijsvraag is Carlijn Schuurman (20 jaar) uit Waalre. Haar inzending ‘WeConnect Waalre’ werd uiteindelijk gekozen uit de ruim 125 inzendingen. ‘Deze naam was het eerste wat in me op kwam en was eigenlijk heel voor de hand liggend, wat hem natuurlijk heel sterk maakt’ vertelt Carlijn. Een aantal inzendingen kwamen in de buurt van de uiteindelijke, winnende, naam. ‘We vinden het belangrijk dat de naam uit de gemeenschap komt, en dus hebben we de meest passende naam gekozen. Bovendien zijn een aantal gelijkende namen ingezonden’ aldus Jos van Best. Hij vervolgt: ‘WeConnect vertelt exact wat we zijn: een platform dat gemeenschap verbindt met elkaar door innovatie in de Brainport-regio.’ De nieuwe naam en huisstijl worden binnenkort gepresenteerd aan de buitenwereld.

Terug naar overzicht