WeConnect Waalre
3 juli 2023

Geslaagde demonstratie quantum beveiligde videoverbinding

Op donderdag 29 juni was het zover: de demonstratie van de eerste – door quantum beveiligde – live videoverbinding in Nederland in samenwerking met Eindhoven University of Technology en de gemeente Waalre.

Met een druk op de knop door burgemeester Oosterveer vanuit Het Huis van Waalre, werd de verbinding gestart met ons kantoor, waar wethouder Van de Loo namens de gemeente Waalre aanwezig was.

Directeur Marcel Menting: “Een veilige dataverbinding realiseren met quantumtechnologie – en daarmee de toekomst leggen voor de komende pakweg honderd jaar – is superbelangrijk. Hoe mooi is het dan dat je drie partijen – de gemeente Waalre, de Technische Universiteit Eindhoven en WeConnect Waalre – kunt samenbrengen om een quantum beveiligde verbinding te bewerkstelligen.

Dit geldt zeker ook binnen de Brainportregio, waarin op veel terreinen vooruit wordt gelopen ten opzichte van andere gebieden in Nederland. “Onder meer op het vlak van ICT. Vanuit Waalre kunnen we een soort ‘speeltuin’ of ‘ontwikkeltuin’ zijn voor innovaties. WeConnect wil hierin graag een leidende en faciliterende rol spelen.” Bron Studio 040.

Hieronder een sfeerimpressie van deze bijzondere dag en mijlpaal + een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad.

 

 

 

Terug naar overzicht