Jouw aansluiting thuis WeConnect Waalre
Sluit nu jouw woning voordelig aan op glasvezel!

WeConnect Waalre en BAM Telecom gaan verder met de aanleg van glasvezel

Fase 1 en 2 is van start! Destijds hebben niet alle bewoners van fase 1 en 2 kunnen profiteren van de aanleg van glasvezel. Met deze actie maken WeConnect Waalre en BAM Telecom het mogelijk om alsnog voordelig aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Alle woningen uit fase 1 en 2 die nog geen glasvezelaansluiting hebben, ontvangen een informatiepakket van WeConnect Waalre. Omdat de werkzaamheden op korte termijn starten, informeren we je ook op deze pagina wat er staat te gebeuren en wat je kunt verwachten.

Jouw aansluiting op de toekomst!

De hoeveelheid data die we jaarlijks verbruiken groeit enorm. Dit is een van de redenen om over te stappen op glasvezel, want een stabiel en betrouwbaar netwerk is belangrijk om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van internet en tv. WeConnect investeert al sinds 2012 in de aanleg en onderhoud van het glasvezelnetwerk in Waalre. Het bestaandekabelnetwerk (coax) zal op termijn alleen nog beschikbaar zijn voor het Radio-TV (RTV) signaal en niet meer voor internet en andere diensten. Het is op lange termijn namelijk onbetaalbaar om 2 netwerken te onderhouden en technisch up-to-date te houden.

Vandaar de definitieve stap naar glasvezel. Op termijn is glasvezel dan ook het enige netwerk voor televisie-, internet, en telefoniediensten. Gebruik je Ziggo op het huidige coaxnetwerk en wil je Ziggo behouden na aanleg van de glasvezel, dan worden de coaxdiensten automatisch omgezet naar de glasvezelaansluiting door middel van een omvormer.

Maak je gebruik van diensten op koper, bijvoorbeeld van KPN, dan kun je jouw provider vragen om omgezet te worden naar glasvezel. Een nieuw abonnement kan ook aangevraagd worden bij onder andere glasvezelproviders Fiber, Solcon, Plinq, TriNed of SNLR, zij leveren al lange tijd op ons netwerk.

Wil je ook aangesloten worden op de toekomst? Meld je dan meteen aan.

Ja, ik wil glasvezel!

Deelgebieden fase 1 en 2 

In de brief die je hebt ontvangen, kun je zien in welk deelgebied jouw woning valt. Bekijk op deze pagina het overzichtskaartje van de 11 deelgebieden en lees wat de stappen zijn bij aanleg van een glasvezelaansluiting.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over fase 1 en 2? We hebben hier de meest gestelde vragen verzameld. Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat bewoners uit Waalre zelf van onze diensten vinden? Lees het hier.

Wat kost een na-aansluiting?

We merken dat er veel vraag naar glasvezel is, maar dat de na- aansluiting vaak nog te duur wordt gevonden. Wij bieden nog een keer de mogelijkheid om voor een gunstige prijs glasvezel aan te sluiten. Deze actie is eenmalig. Wil je na deze periode een aansluiting, dan geldt weer de normale na-aansluitprijs.

Normaal gesproken kost een na-aansluiting € 450,-.
De aannemer komt dan specifiek die ene aansluiting maken. Deze actie maakt het mogelijk om, bij voldoende belangstelling, tegen een lagere vergoeding glasvezel in huis aan te sluiten. Hoe meer mensen meedoen, hoe lager de kosten van een glasvezelaansluiting zijn. Het gaat dan om na- aansluitingen in de eerder aangelegde fasen 1 en 2, waarbij het gebied is opgedeeld in 11 deelgebieden. Hoe meer mensen in een deelgebied meedoen, hoe lager de aansluitkosten zijn.

Onderstaande tabel geeft aan wat de bijdrage is behorende bij het aanmeldpercentage in een deelgebied. Dit bedrag is inclusief BTW. Na deze actieperiode bedraagt de prijs voor een na- aansluiting weer € 450,-

<50%    doet mee           € 450,-

50%-65%                         € 375,-

>65%-75%                       € 300,-

>75%-85%                       € 240,-

>85%-95%                       € 180,-

>95%                                 € 150,-

De aanleg van glasvezel start pas bij een minimale deelname van 50% of meer per deelgebied. Wil je gebruik maken van deze actie, vul dan het aanmeldformulier in.

Thermometer

In onderstaande grafiek de stand van het percentage aanmeldingen per deelgebied.

Datum laatste aanpassing: 17 januari 2022

Meld je aan voor een voordelige glasvezelaansluiting.

Ja, ik wil glasvezel!