WeConnect Waalre
9 oktober 2020

Eerste bewoner fase 3 (Voldijn) actief op glasvezel

Alle glasvezelaansluitingen in de huizen van fase 3 (Voldijn) zijn nagenoeg afgerond door de aannemer. Het operationeel maken van de klantaansluitingen heeft behoorlijk vertraging opgelopen door de late oplevering van de elektra-aansluiting door Enexis. Onder andere door deze vertraging konden de providers eerder nog niet aansluiten. Inmiddels is alles klaar en worden de aansluitingen op dit moment volop geactiveerd. Dit geldt overigens voor de klanten van alle providers behalve die van KPN. Voor hen geldt dat KPN eind oktober klaar is met de voorbereidende werkzaamheden en daarna meteen start met het aansluiten van haar klanten op glasvezel. Naar verwachting zijn alle aansluitingen in fase 3 eind 2020/begin 2021 geactiveerd.

Foto: Aan de Resedalaan is de heer Grueters de eerste bewoner van de Voldijn met een geactiveerde glasvezel aansluiting. Jos van Best (directeur KT Waalre) overhandigde hem,  samen met projectmanager Steef van Hunsel, helemaal coronaproof een feestelijke taart. (Fotograaf: Ton van Moll Digitech)

Afgelopen week werd de eerste bewoner officieel geactiveerd, dat wil zeggen aangesloten door zijn provider en maakt hij inmiddels gebruik van zijn snelle aansluiting. De heer Grueters is erg blij met zijn geactiveerde glasvezel aansluiting: “Ik heb met de glasvezelaansluiting nu meer mogelijkheden gekregen en ga daar met het gezin volledig gebruik van maken.”

Terug naar overzicht