WeConnect Waalre
31 augustus 2022

De aanleg van fase 1 en 2 is van start

Op maandag 29 augustus is aannemer BAM Telecom gestart met de aanleg van de glasvezelaansluitingen voor fase 1 en 2. Bewoners uit de Akkerstraat waren de gelukkigen die als eerste aangesloten werden op ons glasvezelnetwerk.

Het voornemen is om +/- 5 adressen per dag aan te sluiten, mits zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen. De aanleg vindt van september 2022 t/m februari 2023 plaats.

Schouwen van de woning is voor fase 1 en 2 in principe niet nodig omdat het om een na-aansluiting gaat en de glasvezelkabel al in de grond zit. Er wordt door BAM Telecom een ’telefonische schouw’ gedaan tijdens het maken van de afspraak en de plaats van de glasvezelaansluiting wordt overlegd met de bewoner. Mocht het toch nodig zijn om ter plekke te schouwen, dan wordt dit met de bewoner afgestemd.

Na realisatie van de aansluiting, zijn er nog circa 5 werkdagen nodig voor de administratieve verwerking. Daarna is het adres zichtbaar bij alle providers die gebruik maken van ons glasvezelnetwerk. Bewoners kunnen zelf bepalen bij welke glasvezelprovider ze diensten willen afnemen. Klanten van Ziggo worden meteen omgezet van coax naar glasvezel door het plaatsen van een omvormer.

Heb je je aangemeld voor fase 1 en 2 en heb je een technische vraag met betrekking tot de aanleg, dan kun je contact opnemen met BAM Telecom via 0499-496716 of fttx-bamson@bam.com

 

Terug naar overzicht