WeConnect Waalre
7 maart 2024

Contactgroep mantelzorgers dementiepatiënten op bezoek bij Kepler

Op woensdagmiddag 6 maart brachten we samen met de ‘contactgroep mantelzorgers dementiepatiënten Waalre’ een bezoek aan het Kepler Vision Experience Center aan de Burgemeester Mollaan. Er werd uitleg en een demonstratie gegeven over de Kepler Night Nurse: vernieuwende valdetectie- en valpreventiesoftware.

Stijgende vraag naar ouderenzorg 
Kepler ontwikkelt artificiële intelligentie (AI) software voor in de zorg. Met de stijgende vraag naar ouderenzorg, en het dalende aanbod van zorgmedewerkers en verpleegkundigen, is dit een actueel thema. De software merkt onder andere op wanneer mensen met bijvoorbeeld dementie afdwalen van hun locatie, maar ook wanneer mensen vallen. Daarnaast herkent het systeem ongewenste handelingen of gedrag, waaronder agressie.

De software analyseert lichaamstaal en activiteiten aan de hand van beeldanalyse. Verzorgers krijgen niet alleen een melding na een val, maar het systeem stuurt ook berichten naar je telefoon of meldkamer om valpartijen te voorkomen. De zorgsoftware detecteert ook wanneer iemand op de rand van het bed zit, te lang in de badkamer blijft of de kamer verlaat.

Innovatieve diensten over glasvezelnetwerk WeConnect
Als WeConnect Waalre zijnde sluit dit perfect aan bij onze missie en visie: we willen Waalre namelijk niet alleen digitaal, maar ook sociaal verbinden. Dit doen we door ons glasvezelnetwerk in te zetten voor nieuwe innovatieve diensten die bijdragen aan dit soort slimme oplossingen.

De Kepler Night Nurse software wordt momenteel alleen nog aangeboden binnen de zorgbranche, maar we willen deze graag ook implementeren in de thuissituatie aangezien er steeds meer hulpbehoevende ouderen thuis blijven wonen en er in toenemende mate op mantelzorgers wordt geleund.

Vanuit WeConnect willen we, samen met Kepler en haar partners, woningen in Waalre gaan voorzien van valdetectie-apparatuur en we zoeken inwoners (combinatie mantelzorger(s) / personen met een zorgindicatie) die hier interesse in hebben. Neem voor meer informatie contact op via info@weconnectwaalre.nl

Terug naar overzicht